Ви тут:

У музеї Володимира Короленка у Полтаві відкрили виставку вишивок

Днями в Полтавському літературно-меморіальному музеї В.Г. Короленка відбулося відкриття першої персональної виставки майстрині-вишивальниці Віти Кос «Пісня барв і кольорів». На відкритті були присутні учні та представники педагогічних колективів багатьох шкіл Полтави, зокрема й ЗШ №20 імені Бориса Серги, де працює Віта Василівна. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Авторка із дитинства займалася різними видами рукоділля, але вишивка – це той вид декоративно-ужиткового мистецтва, який супроводжує її до сьогодні, допомагаючи і в її професійній педагогічній діяльності. Робота із учнями початкових класів, якій присвятила себе майстриня, потребує розвитку в них уяви, образного бачення та емоційного сприйняття світу. І тут без творчого вчителя ніяк.

Техніки, представлені на виставці, – сюжетна та рослинна вишивка хрестом. У творчих роботах простежується індивідуальний почерк автора: композиції яскраві, насичені деталями, звертаються як до національних сюжетів, так і до культури інших країн.

Музей радо чекатиме на охочих завітати до цього барвистого й радісного виставкового світу до 31 січня.

Перейти до вмісту