Ви тут:

У Кременчуці відзначили свято Водохреща

Сьогодні у день свята Хрещення Господнього єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай провів Богослужіння та освячення води на набережній р. Дніпро біля річкового вокзалу. Владика  освятив воду і у річці Дніпро. Багато кременчужан прийшли цього дня до річкового вокзалу не тільки, щоб освятити воду, а й скупатися у хрещенській  воді. Зануритися у прохолодні води Дніпра виявили бажання не тільки молодь, а й літні люди. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Цього дня освячення води також провели в районі Демуровскої човнової станції на Дніпрі та  в районі Свято – Преображенського храму на річці Сухий Кагамлик.

Богослужіння  та церемонію освячення води провів цього дня і благочинний Кременчуцького округу протоієрей Володимир Макогон. Духовенство та віруючі Української Православної Церкви Київського патріархату пройшли Хресною ходою від Свято-Миколаївського кафедрального собору  вулицею 29 вересня, сквером ім. Олега Бабаєва, вул. Леніна, пл. Перемоги, вул. Генерала Жадова, вул. Першотравневою до площі перед річковим вокзалом, де і відбулося Велике водосвяття.

Перейти до вмісту