Ви тут:

Ситуація в області стабільна та контрольована, – Валерій Головко

Учора, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, голова Полтавської ОДА Валерій Головко розповів яких заходів на території області вживатимуть для убезпечення населення та відповів на ряд інших запитань журналістів.

– Валерію Анатолійовичу, на скільки зараз важка криміногенна ситуація в області, і як силовики протидіють контрабанді зброї із підконтрольних бойовиками територій?

З погляду на те, що у них сьогодні відбувається скорочення особового складу МВС відпрацьований план заходів щодо профілактики криміногенної ситуації в області. Відпрацьована схема патрулювання об’єктів і убезпечення об’єктів надзвичайного стану, а це об’єкти водопостачання та водовідведення, енергопостачання, усі об’єкти, які пов’язані сьогодні із якістю життя наших людей. Щодо криміногенної ситуації, то я постійно моніторю роботу правоохоронних органів, і я не можу сказати, що якась робота, якісь завдання не виконуються, і показники їх діяльності про це сьогодні свідчать. Криміногенна ситуація в області не загострилася, вона стабільна та контрольована. 

– Валерію Анатолійовичу, скажіть, будь ласка, зараз на Полтавщині планують вдвічі збільшити кількість патрулів. Де будуть брати кадри, адже багато правоохоронців несуть службу на Сході? Які будуть повноваження у патрулів і як вони будуть озброєні?

Збільшення кількості патрулів удвічі відбуватиметься тільки за рахунок громадських організацій, за рахунок створення територіальних загонів самооборони, які сьогодні будуть створюватися або відновлюватися у кожному районі. Загони самооборони працюватимуть виключно у форматі роботи органів внутрішніх справ і СБУ. Вони будуть їм підпорядковані на пряму. І тільки на підставі цієї роботи і цієї співпраці вони матимуть право отримувати травматичну зброю.

– Валерію Анатолійовичу, у якому стані споруди цивільної оборони на Полтавщині?

Після аналізу стану споруд цивільного захисту, десь відсотків 30 — не відповідають сьогоденню. Це та кількість споруд цивільного захисту, яка знаходиться безпосередньо у житлових будівлях. За 20 років ці приміщення, захоплені рейдерським шляхом мешканцями тих будинків, у яких вони знаходяться. Набагато краще з будівлями цивільного захисту, які знаходяться поза межами житлових будинків, вони на 90% відповідають вимогам захисту наших громадян. За пару тижнів вони 100% відповідатимуть усім вимогам щодо цивільної оборони.

Перейти до вмісту