Ви тут:

На підприємствах «Полтаватеплоенерго» та «Полтававодоканал» працювала тимчасова контрольна комісія обласної ради

Учора відбулося виїзне засідання тимчасової контрольної комісії Полтавської обласної ради з питань перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств обласної комунальної власності «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканал», яке провів перший заступник голови обласної ради, голова комісії Володимир Марченко. Про це повідомили у Полтавській обласній раді.

У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Петро Ворона, директор Департаменту житлово-комунального господарства Олександр Тонков, керівники підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення з Кременчука, Комсомольська, Миргорода, Лубен, представники громадських організацій, журналісти.

Розпочалося засідання на базі обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства «Полтаватеплоенерго».

Відкриваючи засідання, Петро Ворона зауважив, що робота комісії повинна бути максимально відкритою та результативною. Порушену громадськістю проблему необхідно розглянути швидко і, разом з тим, об’єктивно. Такий підхід до роботи комісії, вважає Петро Ворона, відповідає інтересам громадських організацій, обласної ради, споживачів послуг «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканалу».

Наразі учасники засідання розглянули матеріали та розрахунки, на підставі яких Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, були затверджені діючі для підприємства «Полтаватеплоенерго» тарифи.

Про методологію та особливості формування тарифів на теплову енергію поінформував генеральний директор «Полтаватеплоенерго», депутат обласної ради Володимир Чернявський. Він, зокрема, наголосив, що фінансові надходження за надані населенню послуги, за раніше діючими тарифами, покривали фактичні витрати підприємства на здійснення виробничої діяльності лише на 75%, що зумовлювало збитковість підприємства.

Володимир Чернявський відповів на запитання депутатів та представників громадських організацій, які стосувалися фінансової участі Полтавської міської ради у розвитку «Полтаватеплоенерго», роботи абонентської служби, укладення підприємством договорів із житлово-експлуатаційними організаціями міста Полтави, проведення повірки лічильників гарячої води та ін.

Потому комісія продовжила свою роботу на комунальному підприємстві Полтавської обласної ради «Полтававодоканал».

Генеральний директор «Полтававодоканалу» Олег Кретович доповів про господарську діяльність підприємства у 2014 році, проблемні питання функціонування підприємства та їхнє вирішення, формування тарифів на водопостачання та водовідведення.

Питання, з якими депутати та представники громадськості звернулися до керівника «Полтававодоканалу», стосувалися дослідження якості води, що централізовано надходить в оселі полтавців, обґрунтування норм споживання питної води, погашення кредиторської заборгованості підприємства, тестування втрат води у мережах, модернізації системи програмного забезпечення абонентської служби, фінансової участі Полтавської міської ради у розвитку підприємства, оновлення основних фондів «Полтававодоканалу» тощо.

Підбиваючи підсумки засідання, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко наголосив, що інформація, яка прозвучала на засіданні, буде оприлюднена на веб-сайті обласної ради у рубриці «Робота тимчасової робочої комісії»; там же будуть розміщені відповіді керівників підприємств «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканал» на запитання представників громадських організацій. Встановлений зв’язок між громадськістю і керівниками обласних комунальних підприємств «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканал», за словами Володимира Марченка, допоможе об’єктивно дослідити питання фінансово-господарської діяльності цих підприємств, певним чином зніме соціальну напругу, викликану підвищенням рівня тарифів на послуги з тепло-, водопостачання та водовідведення.

Тимчасова контрольна комісія Полтавської обласної ради з питань перевірки фінансово-господарської діяльності підприємств обласної комунальної власності «Полтаватеплоенерго» і «Полтававодоканал» була створена за ініціативою громадськості, відповідно до рекомендацій постійних комісій обласної ради: з питань житлово-комунального господарства; з питань бюджету та управління майном, – на підставі рішення двадцять п’ятої сесії обласної ради шостого скликання від 19 грудня 2014 року.

Мета роботи комісії – здійснити перевірку та аналіз фінансово-господарської діяльності та використання майна зазначених підприємств за 2014 рік, звернувши особливу увагу на структуру тарифів з наданих послуг та використання коштів, отриманих від господарської діяльності.

Звіт тимчасової контрольної комісії за підсумками перевірки буде заслуханий на пленарному засіданні чергової сесії обласної ради.

Перейти до вмісту