Ви тут:

Міська влада переведе кобеляцькі дитсадки на дров’яне опалення

82067686

Не зважаючи на ту обставину, що фінансування дошкільних закладів відтепер не відноситься до компетенції Кобеляцької міської ради, а самі дитсадки вже передані на утримання відділу освіти райдержадміністрації, міська влада Кобеляк все ж не полишила ідею переведення цих закладів на дров’яне опалення.

Восени минулого року міська влада взяла курс на поступове заміщення природного газу твердим паливом при опаленні двох кобеляцьких дитсадків. Першим чином необхідно було закупити спеціальні твердопаливні котли. У грудні для дитячого садка №1 «Світлячок» за кошти міського бюджету, а для дитячого садка №2 «Золотий півник» за кошти субвенції з державного бюджету закупили універсальні твердопаливні котли «Гефест-профі» рівненського виробництва. Ще раніше виготовили проектну документацію на переобладнання теплогенераторних під дров’яне опалення.

«Дитячі садочки були і залишаються у власності громади міста. Діти наші – нам їх і обігрівати. Тож план щодо переведення цих закладів на альтернативний вид палива залишається в силі і буде реалізований. Маємо фахівців, які зможуть виконати необхідні монтажні роботи, а для такої справи знайдуться і кошти», – зазначив міський голова Олександр Ісип. 

Перейти до вмісту