Ви тут:

Депутати Полтавщини прийняли обласний бюджет

Полтавська область відсьогодні з бюджетом. За проект головного фінансового документу Полтавщини віддали більшість голосів депутати обласної ради на двадцять шостій позачерговій сесії обласної ради шостого скликання.

За новий бюджет 2015 року проголосували 70 депутатів, проти 1 та 1 утримався.

Нагадаємо, головний фінансовий документ області цього року збільшиться на 300 млн грн і буде  якіснішим за торішній.

Як повідомляв директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Павло Кропивка, доходи обласного бюджету (без врахування дотацій, субвенцій та власних надходжень бюджетних установ) на 2015 рік визначено у сумі 564,9 млн.грн., що на 220,2 млн.грн. (28,1 %) менше фактичних надходжень за 2014 рік. Обсяг доходів загального фонду (без врахування міжбюджетних трансфертів) складає 564,4 млн.грн., що на 191,1 млн.грн. (25,3%) менше фактичних надходжень за 2014 рік. Обсяг доходів спеціального фонду (без врахування власних надходжень бюджетних установ) прогнозується у сумі 519,6 тис.грн. Видатки обласного бюджету на 2015 рік плануються в обсязі.

3679,2 млн. грн., з ростом на 371,6 млн. грн. або на 11,2 відсотків в порівнянні з затвердженими показниками 2014 року. Проектом бюджету установлено обсяг резервного фонду обласного бюджету в сумі 13,0 млн.грн.

За словами Павла Кропивки, в обласному бюджеті вперше передбачена дотація у 30 млн. грн. районним та сільським бюджетам для вирішення невідкладних питань, дотриманий принцип субсидіарності у наближенні бюджетних видатків до отримувачів послуг, зміцнена доходна база бюджетів місцевого самоврядування.

Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона про роботу сьогоднішньої сесії сказав так:

“Попрацювали швидко, але плідно. Сьогодні можемо говорити про те, що основні напрямки бюджету у нас переважно збалансовані. У нас були проблеми по фінансуванню дошкілля, були проблеми з Кременчуцьким педагогічним училищем. Але ці питання у більшості зняті. Хочу відзначити, що депутати проявили унікальну громадянську мужність і зрілість. Нам цей бюджет конче був необхідний для того, щоб ми працювали не за 1/12, а за новим фінансовим документом”.

У свою чергу голова Полтаської облдержадміністрації Валерій Головко зауважив:
“Головне, що ми спромоглися у найкоротший термін донести і до громадськості і до депутатів проект бюджету області на 2015 рік”.

Перейти до вмісту