Ви тут:

Учні Полтавського професійного ліцею поділилися ексклюзивним рецептом новорічних пряників

IMG_0337

Учні Полтавського професійного ліцею творять дива зі звичайного пряничного тіста. Котики, усміхнені гномики, вайлуваті пінгвіни, будиночки – таких солодких ялинкових іграшок у магазині не купиш, вони ексклюзивні, тому що зроблені власноруч. Й рецепт у них  власний та випробуваний.

Майбутні кухарі- кондитери кажуть, що насправді все не так і складнозробити, потрібно лише мати бажання творити, фантазію та трохи вільного часу. Для створення солодких новорічних прикрас потрібні пензлики, пряники, глазур.

“Насамперед потрібна  спеціальна форма. Спочатку робимо тісто та печемо фігурки. Коли вони охолонуть, їх покриваємо глазур’ю. Потім можна малювати кондитерськими фарбами. Також готують спеціальну мастику з цукрової пудри. Можна зробити не тільки фігури, а й будиночки, замки, цілі композиції. Адже здавна у слов’ян існує традиція пекти на Новий рік смачні та запашні пряники, вішати їх на ялинку та дарувати друзям”,- сказала майстер виробничого навчання кухарів-кондитерів Надія Косенцева.

Рецептом пряничного тіста учні ліцею поділилися й з “Новинами Полтавщини”

Для тіста потрібно:

750 гр борошна, 100 гр меду, 2 яйця,розпушувач тіста , 250гр цукру, кориця, імбир і трішки фантазії.

Перемішайте усе це разом. На злегка посипаною борошном поверхні розкатайте з тіста пласт товщиною 3 мм, Вирізайте різні форми. Поставте в розігріту духовку. Не забудьте зробити дірочки у фігурках, тоді їх можна буде повісити на ялинку.

Випікати слід у духовці при температурі 180 градусів 20 хв.

Після того, як пряники охолонуть, покрийте їх глазур’ю. Для цього змішайте воду, цукрову пудру й лимонну кислоту. Розведіть харчовий барвник і розмалюйте їх. Можна прикрасити їх за допомогою різнокольорових цукрових олівців для креслення.

IMG_0339

 

 

 

 

Перейти до вмісту