Ви тут:

У Полтавському театрі ім. Гоголя вітали військових з професійним святом

Привітання від керівників полтавської обласної та міської влади, нагороди, урочистий концерт та слова вдячності. Так у відремонтованому приміщенні Полтавського обласного українського музично-драматичного театру ім. Гоголя відзначили двадцять третю річницю Збройних сил України. На свято прийшли ветерани та працівники ЗСУ, курсанти, студенти військових кафедр, офіцери, сержанти, прапорщики та солдати, учасники АТО. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих на сході України військових та волонтерів.

Цьогоріч це свято є особливим, зазначив Архієпископ Полтавський і Кременчуцький, УПЦ Київського патріархату, владика Федір.

“Сьогодні ми пишемо нову історію нашої держави. Ми є свідками й учасниками історичних подій. Думаючи про це свято, розумієш і усвідомлюєш, що цьогоріч воно особливе. І я впевнений, що з цього моменту День Збройних сил України буде для українців особливим назавжди. Українці завжди були миролюбною нацією. Тому це свято всього народу. Дай нам Боже сили, терпіння все витримати, а тих, чії родичі загинули на війні, хай Бог укріпляє”, – сказав Владика Федір.

Колишній військовий, а нині перший заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло наголосив, що військовослужбовці – це ті люди, які при першій необхідності стають на захист своєї країни.

“Держава зрозуміла, що збройні сили повинні бути потужними й на сьогодні робить все, щоб цього досягти. Але без підтримки волонтерів вони б не були такими, якими стали нині. На сьогодні це свято дійсно є всенародним, адже за нашими військовими стоїть вся Україна. Захищаючи нас, ви не вагаючись віддаєте найдорожче – життя . Дякую всім військовослужбовцям за вашу працю і миру нам всім”, – сказав Пругло.

Заступник голови обласної ради Володимир Микійчук зазначив, що наразі армія України починає відроджуватися, незважаючи на складну ситуацію в країні.

“Кращі сини Полтавщини й України пішли на передову захищати країну від російських агресорів. Голова обласної ради, старший сержант Петро Ворона нині теж захищає нашу країну добровольцем. Більше чотирьох тисяч полтавців зараз перебувають в зоні в АТО. На жаль, не всі можуть святкувати сьогодні. Дехто поклав життя за те, що ми жили під мирним небом. Ми будемо завжди пам’ятати наших героїв”, – сказав Микійчук.

Військових  нагородили почесними грамотами та нагородами.

Перейти до вмісту