Ви тут:

Про НАТО, реформи та гібридну війну — прес-конференція у Полтаві

Російські терористичні війська на Донбасі підштовхують Україну до пошуку захисту у міжнародних безпекових інституціях. Таку думку, під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини”, висловив голова ВГО “Громадська ліга Україна-НАТО” Сергій Джердж.

“Перебування російських терористичних військ підштовхують Україну до пошуку захисту у міжнародних безпекових інституціях, таких як НАТО. Ми повинні більш активно працювали із такими інституціями інституціями, залучали їх до захисту нашої держави. Цей процес потребує часу. Нам потрібно зробити 4 кроки для того, щоб стати членом НАТО:

1. Відмова від позаблокового статусу.

2. Проведення реформ.

3. Референдум щодо НАТО.

4. Безпосередньо подання заявки на вступ.

На минулому тижні, 11 грудня у США прийняли Закон “Підтримки української свободи”. Він є надзвичайно важливим для України. Позиція американських політиків, які підтримали Закон для нас дуже важлива. У ньому йдеться про надання Україні військової допомоги. Цим Законом передбачено, що ніякої співпраці між США і Росією не буде.

Надзвичайно важливим для нас є відмова від позаблокового статусу. Бо саме такий статус України, у чомусь, і спричинив агресію Росії, вона відчула нашу слабкість і незахищеність.

Для України, у сьогоднішньому стані, дуже важливо щоб більше міжнародних інституцій нас підтримували”, – сказав Джердж.

Експерт Центру глобалістики “Стратегія ХХІ” Павло Лакійчук зазначив, що перед вступом до НАТО українці повинні бути максимально обізнаними у питаннях безпеки.

“Ми маємо бути максимально обізнаними щодо вступу у НАТО. Партнерство Україна — НАТО існує уже давно, але усе ж таки це не членство. Ми маємо усвідомлювати, які ризики виникатимуть під час членства, і взагалі, що нам дасть вступ до Альянсу”, – наголосив Лакійчук.

Перейти до вмісту