Ви тут:

Полтавські рятувальники роз’яснили громадянам правила безпеки при використанні піротехнічних виробів

З метою попередження нещасних випадків через нехтування правилами безпечного використання піротехнічних виробів, рятувальники Полтавщини щодня проводять профілактичні рейди по місцях реалізації піротехнічних виробів, під час яких розповідають покупцям та реалізаторам правила пожежної безпеки при зберіганні та використанні піротехнічних виробів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Учора співробітники Кобеляцького та Новосанжарського районних секторів ГУ ДСНС України у Полтавській області провели у районах профілактичні рейди по місцям реалізації піротехнічної продукції.

«Задля своєї безпеки та оточуючих необхідно купляти тільки сертифіковану піротехнічну продукцію. Категорично заборонено виготовляти піротехнічні вироби самотужки, необхідно купувати тільки сертифіковану продукцію відомих виробників в спеціалізованих магазинах, неухильно дотримуватись інструкцій на виробі, не використовувати пошкоджені вироби та такі, що мають дефекти, не можна носити піротехнічні вироби в кишенях, не можна спалювати їх у багатті, 

розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, працювати з піротехнічними виробами в нетверезому стані, палити працюючи з піротехнікою, допускати відкритий вогонь у приміщенні, де зберігаються піротехнічні вироби, зберігати піротехніку слід у місцях, до яких не мають доступу діти», – розповідали фахівці Головного управління.

Щоб громадяни не забували важливі правила безпеки, рятувальники вручали тематичні листівки та пам’ятки.

Перейти до вмісту