Ви тут:

Графіки аварійних відключень світла на Полтавщині потребують доопрацювання – Пругло

Детальні графіки аварійних відключень електроенергії потребують доопрацювання. Про це на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації повідомив виконуючий обов’язки голови Полтавської облдержадміністрації Олег Пругло.

Оприлюднені графіки відключень мають обширний обсяг інформації: перелік міст, районів, населених пунктів та об’єктів господарювання Полтавської області із зазначенням часових проміжків. Але, на думку Олега Пругла та керівників районних державних адміністрацій, цього не досить.

У області функціонують великі потужні підприємства, заводи, сільськогосподарські виробництва, а знеструмлення з проміжком у дві години, значно уповільнює  темпи виготовлення продукції та впливає на її обсяг. Безумовно, це накладає негативний відбиток і на розвиток економіки області, переконаний Олег Пругло.

Директор Департаменту з питань нафтогазового комплексу, промисловості, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Піддубний говорить, що над покращенням ситуації працюють, але через нестачу в області вугілля позитивних результатів досягти важко.

Після обговорення питання, що викликає велику соціальну напругу, Олег Пругло дав доручення  відповідним структурам спільно з ПАТ «Полтаваобленерго» розробити прийнятні для всіх графіки знеструмлення.

«Ми знаходимося у досить  складній ситуації і винити когось у цьому не можна. Лише спільними зусиллями, шляхом обговорення та конкретних дій можна її покращити. Сьогодні ваше спільне завдання – зустрітися з керівниками підприємств та виробництв області й обговорити комфортні для них умови відключення світла. Багато підприємств уже перейшли на чотириденний робочий графік. Потрібно йти на компроміс», – сказав Олег Пругло.

Також він зауважив, що про час та періодичність знеструмлення повинні знати усі мешканці області, без винятку: «Потрібно, щоб про це знали всі. Кожна вулиця, кожен будинок, кожна людина».

Перейти до вмісту