Ви тут:
Офіційно Полтавщина 

Двом товариствам не вдалося оскаржити в суді рішення тервідділення АМКУ Полтавщини

 Вищий господарський суд України своєю постановою підтвердив правомірність рішення адміністративної колегії територіального відділення АМКУ ПОлтавської області щодо ТОВ «Компанія «Стар Лайн» та ТОВ «Компанія «Про Лайн».

Про це повідомили в тервідділенні АМКУ Полтавської області.

Нагадаємо, у квітні цього року адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Компанія «Стар Лайн» та ТОВ «Компанія «Про Лайн» загалом на 136 тис. грн  за спотворення результатів торгів, а саме: ТОВ «Компанія «Стар Лайн» та ТОВ «Компанія «Про Лайн» погодили поведінку при проведенні у 2013 році Комунальним автотранспортним підприємством Полтавської обласної ради процедури відкритих торгів на закупівлю автомобіля з двигуном внутрішнього згорання з іскровим запалюванням, з об’ємом циліндрів двигуна більше ніж 1500 см3, нового. Пропозиція ТОВ «Компанія «Про Лайн» була лише «технічним прикриттям» та сприяла перемозі ТОВ «Компанія «Стар Лайн», оскільки обидва учасники торгів пов’язані відносинами контролю та мають одну мету – реалізація інтересів спільних засновників товариств на основі отриманого прибутку.

«Правове значення в даному випадку має фактична відсутність конкурсу внаслідок узгодження конкурсантами відповідної поведінки, яка призводить до заміни конкуренції на координацію поведінки з метою створення видимості конкуренції в межах тендеру», – зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

Не погодившись з висновками адмінколегії, учасники торгів звернулись в судові інстанції щодо скасування зазначеного рішення.

На підставі всебічного, повного і об’єктивного дослідження поданих територіальним відділенням доказів у справі Вищий господарський суд України виніс рішення про залишення без задоволення касаційної скарги ТОВ «Компанія «Стар Лайн», що в свою чергу залишає правомірним рішення адмінколегії відділення.

Перейти до вмісту