Ви тут:

Визначали переможців конкурсу «Краща книга Полтавщини»

У Полтавській облдержадміністрації провелизасідання жюрі конкурс «Краща книга Полтавщини». На розгляд журі представили 39 видань місцевих авторів. Головним замовником та координатором організації роботи з проведення конкурсу є Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Організатори, за мету взяли підвищення рівня книговидавничої справи на Полтавщині, покращення якості книжкової продукції, сприяння задоволенню культурно-освітніх потреб населення, популяризації творчості місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги.

Конкурс провели у таких номінація «Краще історико-краєзнавче видання», «Краще навчальне видання та підручники»,»Краща поетична збірка», «Краще прозаїчне видання»,  «Краще видання для дітей та юнацтва», «Культура і мистецтво», Гран-прі» обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини».

У кожній номінації, крім номінації «Гран-прі», журі відбирає три видання – із числа тих, що набрали найбільшу кількість голосів (при рівній кількості поданих голосів число видань може бути більше), яким відповідно присуджуються І, ІІ, ІІІ місця.

При оцінці видань жюрі враховували відповідність таким критеріям:

– зміст видання, рівень підготовки його довідково-пошукового апарату;

– рівень редакційно-видавничої підготовки видання;

– рівень підготовки ілюстративного та текстового матеріалу;

– розробка нових тематичних спрямувань;

– оригінальність дизайнерського рішення, відповідність художнього рішення змісту, читацькому і цільовому призначення видання;

– якість поліграфічного виконання;

– суспільна і професійна значущість видання.

Переможців нагородять 2 грудня.

Довідково: Обласний конкурс “Краща книга Полтавщини” започатковано облдержадміністрацією в 2007 році. Ідея проведення його належить обласній громадській організації – Спілці краєзнавців. Враховано також побажання численних видавничих організацій Полтавщини.

 

Перейти до вмісту