Ви тут:

Полтавський спортсмен завоював “золото” юніорського чемпіонату України з пауерліфтингу

Станислав Будаєв (праворуч)
Станислав Будаєв (праворуч)

У Коломиї триває великий тиждень українського пауерліфтингу, в якому беруть участь і представники Полтавщини, пише Полтавщина Спорт.

26 листопада наші земляки, які презентують команду «Юність-1» (Полтава), завоювали три медалі у чемпіонаті юніорів за підсумками триборства: золоту і дві бронзові. А з урахуванням «малих» медалей — за призові місця у кожній окремій вправі, полтавці стали володарями загалом аж 12-ти медалей.

Чемпіоном України серед юніорів у ваговій категорії до 83 кг став Станіслав Будаєв. У сумі триборства він здобув упевнену перемогу з підсумковим результатом — 622,5 кг.

Також в активі Будаєва дві «малі» золоті медалі — у жимі лежачи (160,0 кг) і становій тязі (252,5 кг) та «мала» срібна медаль — у присіданні зі штангою (210,0 кг).

Бронзову медаль у триборстві (до 74 кг) завоював полтавець Владислав Островерхий з результатом — 517,5 кг. Також він мав ще три «малі» медалі: дві срібні — у жимі лежачи (122,5 кг) і становій тязі (220,0 кг) та бронзову — у присідання зі штангою (175,0 кг).

Також бронзову медаль у триборстві серед юніорів (до 93 кг) виборов полтавець Максим Щербина — 612,5 кг. В його активі також три «малі» медалі: срібна — у жимі лежачи (160,0 кг) та дві бронзові — у присіданні зі штангою (207,5 кг) і становій тязі (245,0 кг).

Протягом наступних чотирьох днів у Коломиї відбуватимуться ще два національні турніри з пауерліфтингу, в яких також виступатимуть представники Полтавщини — студентський чемпіонат країни та Кубок України серед чоловіків та жінок.

Перейти до вмісту