Ви тут:

Чотирьом кременчужанкам присвоїли звання «Мати-героїня»

У виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради привітали багатодітних матерів, яким відповідно до Указів Президента від 23 серпня 2014 року № 668/2014 та № 669/2014 за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку присвоїли почесне звання України «Мати-героїня». Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Керуючий справами виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Руслан Шаповалов вручив посвідчення та нагрудні  знаки «Мати-героїня»:

–    Цой Надії Василівні, яка виростила та виховала п’ять  дітей;

–         Чорнокондратенко Валентині Олександрівні, яка виростила та виховала  шестеро дітей;

–         Сідерці Тетяні Анатоліївні, яка виростила та виховала п’ятеро дітей;

–         Стасюк Ользі Федорівні, яка виростила та виховала п’ятьох дітей.

Вітаючи кременчужанок, Руслан Шаповалов підкреслив, що у всі часи багатодітним родинам живеться непросто. Адже дітей треба не лише виростити, а й допомогти їм обрати правильний життєвий шлях. Кожна з матерів, яка сьогодні удостоюється цієї високої почесної нагороди, як ніхто заслуговує велику шану та повагу суспільства.

У Кременчуці на сьогодні 70 матерів удостоєні такого високого звання. Всі вони є гордістю міста.

Разом із вітаннями жінкам роз’яснили механізм отримання одноразової допомоги, передбаченої чинним законодавством такій категорії громадян. Зокрема, відповідно до Закону України № 1549-14 від 16.03.2000  «Про державні нагороди України» їм виплачується одноразова винагорода, сума якої обчислюється  відповідно до Указу Президента України від 25 грудня 2007 року № 1254 (1254/2007) «Про одноразову винагороду жінкам, яким присвоєно почесне  звання України «Мати-героїня», у десятикратному розмірі прожиткового  мінімуму,  встановленого  для працездатних осіб.

Перейти до вмісту