Ви тут:

Заслужений архітектор України подарував Березоточі пам’ятник Тарасу Шевченку

DSC04490

Заслужений архітектор України Василь Дмитренко давно мріяв про встановлення пам’ятника генію українського народу на своїй малій батьківщині. Тож за його ініціативи та безпосередньої участі, завдяки спонсорській допомозі і підтримці ДП «Укрліктрави», Дослідної станції лікарських рослин, приватних підприємців та небайдужих громадян пам’ятник Великому Кобзареві прикрасив центр села Березоточа,що на Лубенщині.

Про це повідомили в Лубенській РДА.

Напевно, невипадково його встановлення відбулося у рік 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка та в тривожний час, коли ворог прийшов на нашу землю, щоб роз’єднати Україну. Сьогодні, в час нашого національного воскресіння, нам, як ніколи, потрібен Тарас – його мудре полум’яне слово, його синівська любов до рідної землі.

11 жовтня Березоточа святкувала День села, радуючи талановитими виступами односельців, гостинністю і щирістю. Цього ж дня відбулося урочисте відкриття пам’ятника видатному українцю Тарасу Шевченку, де взяли участь голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, голова районної ради Олександр Темченко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко, депутати районної ради Анатолій Остапчук та Олексій Устименко, численна громадськість села. Мітинг з нагоди визначної події провела сільський голова Березотіцької сільської ради Надія Білокур.

Великою людиною, взірцем духу українського народу назвав Тараса Шевченка голова райдержадміністрації Роман Сидоренко, звертаючись зі щирими словами вітань до всіх присутніх. «Зараз, як ніколи, ми повинні згадувати Шевченка, його слова – мудру зброю, його заклик до єдності. Лубенщина багата на традиції і визначні місця. Відтепер цей пам’ятник буде нагадуванням усім нам про те, яке міцне коріння у вихідців з Березоточі і як потрібно шанувати й піклуватися про рідну землю», – сказав Роман Сидоренко. Зі святковою подією усіх присутніх привітали голова районної ради Олександр Темченко та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Пазенко. Зворушливо прозвучали поетичні слова учнів місцевої школи, гордістю й світлою вірою був наповнений виступ народного академічного хорового колективу «Камертон» та хорового колективу «Мрія», які спільно виконали «Молитву за Україну» та кілька Шевченкових творів, як найсвятішу пам’ять про вірного сина українського народу.

Освячення пам’ятника провів настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей Роман. Потому до пам’ятника були покладені квіти.

DSC04449

Перейти до вмісту