Ви тут:

На Лубенщині перевірили якість пасажирських перевезень та готовність доріг до зими

Про проблеми пасажироперевезень в Лубенському районі та діяльність пасажироперевізників, дотримання чинного законодавства України щодо перевезення пільгових верст населення, готовність районної філії ДП “Полтавський облавтодор” до роботи в осінньо-зимовий період говорили на позаплановій виїзній нараді до Лубенського району щодо стану вирішення проблемних питань транспортного забезпечення та дорожнього господарства.

Директор Департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації Сергій Марчишинець зазначив, що наразі на Лубенщені, як і в кожному районі, існують свої проблеми, які потрібно своєчасно виявляти та говорити про них, а не приховувати. І кожен керівник на місці повинен їх вирішувати.

“Пасажирські перевезення – це сфера в якій ми працюємо з людьми. І життя кожної людини для нас є важливим, що б з ним жартувати. Головна наша задача — сприяти наведенню порядку щодо забезпечення пасажирських перевезень та комфортного перевезення людей”,- сказав Марчишинець.

Найбільше жителів Лубенськогого району турбують питання перевезення пільговиків. Воно гостро постало сьогодні як серед перевізників, так і серед пасажирів. Основна проблема- фінансування, яке надає держава недостатнє для тієї кількості пасажирів, які перевозяться.

“Відстань між селами близько 10 км, вартість проїзду близько 20 грн, а держава дає на одного пільговика всього 4 грн на рік. ”, – сказала начальник відділу економіки Лубенської РДА Любов Логвин.

На думку фахівців, питання перевезення пільговиків може вирішити надання їм державою адресної допомоги. Тоді б, наприклад, пенсіонери самі вирішували, як витрачати гроші, чи то на проїзд чи то на щось інше.

Всього в районі 12 тис. 200 пільговиків. 9,5 тис осіб мають право на пільгове перевезення.

Сергій Марчишенець та начальник відділу дорожнього господарства департаменту інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Віталій Глуховеря, начальник Лубенської ДЕД Гасан Омаров та начальник філії Лубенський райавтодор Анатолій Цимбал,  перший заступник голови райдержадміністрації Іван Дзус оглянули господарства філії “Лубенський райавтодор” та Лубенський ДЕД.

Вони побачили в якому стані перебуває техніка, як заготовлюють піщано-соляну суміш та пальне. Загалом район на 90% готовий до зими.

Сергій Марчишинець зазначив, що відповідно до реформ, які плануються в дорожньому господарстві в 2015 році дороги на 90% будуть передані в власність територіальних громад.

“Ми повинні відмоніторити всю ситуацію. Всі структури мають тісно співпрацювати з облавтодором”, – сказав Марчишенець.

Він зазначив, що такі наради мають стати для всіх звичайним режимом роботи. Натомість керівники обласних служб  пообіцяли  всебічну допомогу у межах своїх повноважень та зазначили, що  Лубенський район у визначених напрямках працює ефективно, а вони готові до плідної співпраці і працюватимуть над тим, щоб позитивно вирішувати проблеми району.

Перейти до вмісту