Ви тут:

СБУ затримала диверсантів в Запоріжжі, які планували вибухи на стратегічних об’єктах під парламентські вибори

СБУ затримала диверсійну групу, яка планувала серію терактів на стратегічних об’єктах і в адміністративних будівлях Запорізької області з метою дестабілізації ситуації в регіоні перед виборами

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Ватажок групи – 39-річний громадянин України, який у квітні 2014р. приєднався до терористів “ДНР” і в складі збройних бандформувань захоплював адміністративні будівлі, здійснював напади на позиції українських військових. 

“Встановлено, що зловмисники отримували завдання і детальні інструкції від ватажків терористів “ДНР” про проведення диверсій на об’єктах інфраструктури Запоріжжя. Зокрема, диверсанти готували скоїти вибух в приміщенні виборчого штабу однієї з українських політичних сил, наступним об’єктом мали стати споруди життєзабезпечення регіону. Крім цього, злочинці мали забезпечити прибуття і розміщення на конспіративних квартирах у Запоріжжі інших збройних диверсійно-підривних груп. Вони збирали дані про розташування блокпостів і надійність охорони об’єктів інфраструктури. Фото і відео цих об’єктів, а також їхні графічні схеми диверсанти надсилали своїм кураторам-терористам”, – йдеться в повідомленні. 

16 жовтня 2014р. під час спецоперації в Запоріжжі та Енергодарі співробітники СБУ одночасно затримали трьох зловмисників-диверсантів. 

Під час обшуків правоохоронці вилучили дві гранати Ф-1, 16 одиниць холодної зброї, мисливську рушницю, травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами, електродетонатори, 200-грамову тротилову шашку, кулеметну стрічку з набоями, 15 підготовлених пляшок з “коктейлями Молотова”, комплекти військової форми без розпізнавальних знаків і символіку терористичних організацій. Також виявлені хімічні речовини, компоненти, креслення та інструкції для виготовлення саморобних вибухових пристроїв. Крім цього, вилучено вже підготовлені чотири СВП, начинені саморізами і цвяхами. 

В рамках кримінального провадження за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають оперативно-слідчі дії. Затримані перебувають під вартою.

джерело:  Еспресо.TV.

Перейти до вмісту