Ви тут:

Полтавське дослідне поле святкує свій 130-річний ювілей

Сьогодні Полтавське дослідне поле Полтавської державної сільськогосподарської дослідної станції ім. М.І.Вавілова Інституту свинарства і агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України святкує свій 130-річний ювілей. Саме в жовтні 1884 р. Створили Полтавське дослідне поле Полтавського товариства сільського господарства.

З цієї нагоди в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського пройшли урочистості.

Голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук зазначив, з 1884 року на Полтавщині системно починають займатися наукою в галузі сільського господарства.

“Основне завдання влади – створити зовнішнє середовище для людей, які займаються виробництвом на теренах області. Ми повинні не втручатися в їхню роботу, а всіляко підтримувати. Тоді ми матимемо певний результат. Полтавщина має значний потенціал та багаті землі. Наш регіон просто приречений бути успішним”, – сказав Бугайчук.

Вітав присутніх керівник департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

“За 130 -річне існування ви зробили значний вклад в розвиток всієї аграрної науки. Дослідна станція була створена за ініціативи сільгостовариства Полтавської губернії, тобто об’єднання аграрії того часу. Озираючись назад ми бачимо, що в ті часи створювалися певні професійні об’єднання. І наразі нам треба йти вперед і примножувати наші наукові надбання”, – сказав Фролов.

Кращих науковців нагородили грамотами та цінними подарунками.

Перейти до вмісту