Ви тут:

Полтавська міліція переймає досвід ефективності боротьби з наркозлочинністю у поліції Амстердама

На запрошення Управління ООН з наркотиків та злочинності начальник Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС Полтавщини Геннадій Нізельковський взяв участь у Другій міжнародній конференції з питань правоохоронних органів та громадського здоров’я, яка проходила у місті Амстердам (Королівство Нідерландів). Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

У конференції взяли участь представники численних міжнародних інституцій, органів виконавчої влади, навчальних закладів, громадських організацій з майже 30 країн, з яких правоохоронні органи були представлені 12 країнами, у тому числі поліцейські навчальні заклади В’єтнаму, Великобританії, Данії, Киргизстану, Нідерландів, України та Таїланду.

Як повідомив Геннадій Олександрович, під час зібрання більшість виступів стосувались співробітництва поліції та громадських організацій в умовах поширення в світі суспільно-небезпечних хвороб (СНІД, вірусні гепатити, туберкульоз), негативних наслідків глобалізації.

«Основним лейтмотивом міжнародної конференції було питання профілактики наркозлочинності та зменшення рівня розповсюдження ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів. Зараз Амстердам вважається одним з безпечніших міст у Європі, яке відвідує щороку майже 5 мільйонів туристів, а місцеві мешканці відчувають зменшення загального рівня вуличної злочинності та впевнені у своїй безпеці у майбутньому», – сказав Геннадій Нізельковський.

Цікавим для начальника Управління БНОН Полтавщини також виявилися напрями діяльності щодо покращання взаємодії поліції з громадськими організаціями, запроваджені правоохоронними органами Австралії, Великобританії, В’єтнаму, Канади, Республіки Киргизстан, Литви, Німеччини, Таїланду, Швейцарії тощо.

Перейти до вмісту