Ви тут:

Політичні партії, які йдуть на вибори, повинні провести люстрацію у своїх рядах, – Анатолій Гриценко

polagit

131065818

Про це заявив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко на прес-конференції в Полтаві.

 «Закон про люстрацію прийнятий. Але цей закон не торкається тих, хто претендує на виборні посади. «Громадянська позиція» пропонує всім політичним партіям — учасникам виборчого процесу провести люстрацію своїх рядів і зняти з реєстрації тих, хто не має права обіймати державні посади», — сказав Гриценко.

Він зазначив, що політичні партії, які претендують на участь у роботі нового парламенту і говорять про оновлення, повинні показати приклад самі.

Анатолій Гриценко представив програму та список політичної партії «Громадянська позиція». До нього увійшли економісти, юристи, громадські діячі, журналісти, військові. Біографія, відомості про доходи кожного з них опубліковані на сайті і доступні усім. «Закон цього не вимагає, але ми робимо це добровільно, – зазначив Гриценко. – Ми хочемо задати стандарт якісних виборів і оновлення влади».

На Полтавщину разом із Анатолієм Гриценком приїхали його соратники. Другий номер списку – 32-річний Василь Гацько, який має дві вищих освіти за економічними спеціальностями, проходив стажування у Європарламенті та працював в органах влади. Він очолює партію „Демократичний Альянс”, що відома активною участю в подіях на Майдані і яка влилася до команди Анатолія Гриценка.

 Четвертий номер у списку – 39-річний Олег Дерев’янко, випускник Інституту міжнародних відносин та університету Ворвік у Великобританії, кандидат економічних наук. На п’ятій позиції – 29-річний Віталій Шабунін, який працює у громадській організації „Центр протидії корупції”. На дев’ятому місці – 58-річний Іван Апаршин, фахівець із військової справи, полковник запасу із тривалим досвідом роботи в Міністерстві оборони.

22-й номер списку – полтавець Василь Перепелиця, підприємець, має дві вищих освіти. Він очолює Полтавську обласну організацію партії „Громадянська позиція” і вважає, що інтереси одного з провідних регіонів країни в парламенті мають бути представлені відповідальними та професійними депутатами-вихідцями з Полтавщини.

Учасники команди партії „Громадянська позиція” відвідали підприємства Полтавщини, а також протягом кількох годин спілкувалися із людьми у містах Кременчук, Лубни та Полтава.

Зокрема, на зустрічі із полтавцями у міському будинку культури Анатолій Гриценко зазначив, що «Громадянську позицію» не фінансує жоден із олігархів.

 

 

Перейти до вмісту