Ви тут:

Відбулась сесія Обласної ради

DSC_0114

24 вересня відбулося друге пленарне засідання двадцять четвертої сесії обласної ради. Вів засідання виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко.

У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, заступник голови обласної ради Володимир Микійчук, заступники голови облдержадміністрації, народний депутат України Сергій Гордієнко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міські голови міст обласного значення, голови районних рад, голови райдержадміністрацій, селищні голови районних центрів, керівники підприємств, установ і організацій, які мають відношення до питань, що розглядаються на сесії, представники профспілок, громадських організацій, засобів масової інформації.

На початку засідання Володимир Марченко вручив Почесну грамоту обласної ради Хорольському міському голові, голові оргкомітету з надання допомоги військовомобілізованим Хорольського району, голові районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігорю Свириденку, якою він нагороджений за активну участь у здійсненні волонтерських ініціатив по матеріально-технічному забезпеченню українських військових – учасників бойових дій на Сході України.

Володимир Марченко поінформував сесію про вихід депутата обласної ради Віталія Кучерука зі складу фракції Комуністичної партії України в обласній раді.

На рекомендацію постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, до порядку денного сесії було внесено ряд додаткових питань.

Потому сесія продовжила термін дії трудового контракту з директором Полтавського обласного комунального підприємства «Полтавафарм» Наталією Стецюк, затвердила розпорядження голови обласної ради, внесення змін: до додатку до рішення десятої сесії обласної ради шостого скликання від 29 лютого 2012 року «Про цільову Програму впровадження в області другої фази Проекту Європейського Союзу (ЄС) та Програми Розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на 2012 – 2015 роки»; до рішення першого засідання двадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 25 грудня 2013 року «Про Програму підтримки обласного комунального підприємства «Аеропорт-Полтава» на 2014 рік та заходи щодо сплати заробітної плати»; до обласної Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки; до Переліку природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2014 році, затвердженого рішенням двадцять другої сесії обласної ради шостого скликання від 25 квітня 2014 року; до розподілу коштів субвенції з державного бюджету обласному бюджету у 2014 році на проведення робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах; до Переліків об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності в місті Полтава, які будуть фінансуватися в 2014 році за рахунок субвенції з державного бюджету; до рішення шістнадцятої сесії обласної ради шостого скликання від 23 травня 2013 року «Про затвердження Правил користування водними об’єктами для плавання на маломірних (малих) суднах Полтавської області».

Наразі депутати проголосували за внесення відповідних змін до показників обласного бюджету на 2014 рік.

Обласна рада прийняла рішення стосовно видобутку корисних копалин на території області – було підтримано проекти рішень щодо погодження отримання підприємствами без проведення аукціонів спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку ділянок родовищ підземних мінеральних, прісних, питних та технічних вод; нафтогазоносних надр.

Блок питань щодо надання погодження Державній службі геології та надр України у продажу з аукціону спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ нафти, газу природного, конденсату на території області, депутати не підтримали. Позиція депутатів пояснюється тим, що нафтогазовидобувні компанії, придбавши на аукціоні спеціальні дозволи, матимуть можливість самоусунутися від фінансової участі у розвитку соціальної інфраструктури територій області, на яких вестиметься видобуток вуглеводнів.

Також не знайшли підтримки у сесії проекти рішень: «Про погодження отримання без проведення аукціону спеціального дозволу приватним акціонерним товариством «Нафтогазвидобування» на видобування газу природного, супутніх корисних копалин загальнодержавного значення (конденсату, етану, пропану, бутанів) Семиренківського газоконденсатного родовища, включаючи Олефірівський, Романівський та Бірківсько-Юхнівський блоки на території Шишацького, Миргородського, Зіньківського та Гадяцького районів Полтавської області, у зв’язку з розширенням меж раніше наданої у користування ділянки надр»; «Про надання гірничого відводу товариству з обмеженою відповідальністю «Сойл-сервіс» для розробки Новоселівського-ІІІ родовища піску на території Полтавського району Полтавської області»; «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, наданих в оренду Лотоусу Володимиру Вікторовичу для ведення фермерського господарства на території Дмитрівської сільської ради міста Комсомольська Полтавської області».

Сесія схвалила проект рішення «Про приймання-передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області».

У ході засідання було розглянуто питання про погодження отримання без проведення аукціону спеціального дозволу товариством з обмеженою відповідальністю «Сільські традиції» на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку ділянки родовища підземних питних вод на території Кобеляцького району Полтавської області, яке набуло дискусійного обговорення.

Представники Білицької територіальної громади Кобеляцького району, на території якої розташовано підприємство, Лідія Чернига та Олександр Бажан наголосили, що конфлікт між підприємством та територіальною громадою досі не розв’язаний та закликали депутатів утриматися від надання погодження підприємству, що, на думку громади, змусить керівництво ТОВ «Сільські традиції» виконати передбачені проектом роботи по забезпеченню норм екологічної безпеки, взяти пайову участь у розвитку соціальної інфраструктури селища відповідно до чинного законодавства.

Позицію громади підтримав депутат обласної ради від Кобеляцького мажоритарного виборчого округу Анатолій Шкарбан.

Виконавчий директор ТОВ «Сільські традиції» Ігор Михайлюк розповів про проведену підприємством роботу по усуненню порушених норм екологічного законодавства, підкреслив готовність до партнерських стосунків із громадою.

Про необхідність прийняти компромісне рішення, яке забезпечить стабільну роботу підприємства та задовольнить соціальні запити громади, вели мову виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко, голова облдержадміністрації Віктор Бугайчук, депутати Олександр Залужний, Володимир Оніщенко, Дмитро Хрістов, Олександр Масенко, Геннадій Коваленко та ін.

Володимир Марченко, зокрема, запропонував надати ТОВ «Сільські традиції» відповідне погодження терміном на один місяць з наступною пролонгацією.

Утім, по закінченню обговорення, дане питання на голосування поставлене не було через відсутність кворуму.

З врахуванням зауважень і доповнень депутатів прийнято рішення по 21 питанню порядку денного пленарного засідання сесії.

В інтерв’ю журналістам місцевих засобів масової інформації виконуючий обов’язки голови обласної ради, перший заступник голови обласної ради Володимир Марченко зазначив, що основні питання порядку денного пленарного засідання були розглянуті. За його словами, решта – вісім питань – будуть розглянуті, швидше за все, на позачерговій сесії обласної ради, яка буде оголошена після проведення відповідних консультацій із керівниками депутатських фракцій і груп обласної ради.

Перейти до вмісту