Ви тут:
Суспільство 

Ремонт покрівель загальноосвітніх шкіл на Полтавщині планують завершити до 10 жовтня

12 вересня під головуванням Івана Гальченка та за участю виконуючого обов’язки голови обласної ради, першого заступника голови обласної ради Володимира Марченка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури.

Комісія розглянула та підтримала внесення змін до регіональної програми «Територіальна оборона» на 2014 рік. Обговорюючи питання, голова комісії Іван Гальченко, Тетяна Капліна звернули увагу начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Віктора Стеблянка на необхідність забезпечення готовності бомбосховищ, інших об’єктів укриття громадян, перш за все дітей, на території області.

У контексті питання про керівників суб’єктів господарювання спільної власності територіальних громад області комісія рекомендувала Департаменту освіти та науки облдержадміністрації розглянути можливість збільшення чисельності працівників позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді»; створити у закладах профтехосвіти спецгрупи для навчання випускників спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів.

У ході засідання комісія підтримала кандидатуру вчителя фізики Кременчуцького ліцею №4 Олександри Шушпанової на відзначення Премією Верховної Ради України.

Про хід виконання рішення першого засідання 23 сесії обласної ради шостого скликання від 27 червня 2014 року «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011-2015 роки» в частині здійснення капітального ремонту покрівель за рахунок коштів обласного бюджету в 2014 році доповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Шевчук. Було зазначено, що на 13 об’єктах роботи вже завершені, на 2-х – ступінь готовності складає 80%, ще на 2-х – понад 50%. Ремонтні роботи планується завершити до 10 жовтня.

Цю інформацію комісія взяла до відома та рекомендувала Департаменту освіти і науки облдержадміністрації поінформувати з даного питання сесію обласної ради.

Також у порядку контролю депутати розглянули виконання рішення першого засідання 23 сесії обласної ради шостого скликання від 27 червня 2014 року «Про внесення змін та доповнень до регіональної Програми розвитку професійно-технічної освіти Полтавської області на 2012-2015 роки» щодо робіт із реконструкції котельні Решетилівського професійного аграрного ліцею. Повідомлено, що підрядною організацією ТОВ «Укртермосервіс» проведено демонтаж старого обладнання котельні, встановлено два котли «Колві-600», змонтовано вибухові клапани. Роботи по реконструкції котельні будуть завершені до початку опалювального сезону.

Полтавська обласна рада

Перейти до вмісту