Ви тут:

Рада Європи затвердила нові санкції проти Росії

Санкції набудуть чинності в найближчі кілька днів

Про це заявив голова Європейської ради Герман Ван Ромпей, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на “ИТАР-ТАСС”.

Пакет додаткових обмежувальних заходів щодо Росії, ухвалений Радою ЄС, “розширює цілеспрямовані санкційні заходи від 31 липня”, сказав Ван Ромпей.

“Санкції спрямовані на сприяння зміні курсу в діях Росії з дестабілізації в східній Україні і йдуть в розвиток рішення Європейської ради від 30 серпня”, – заявив він. 

Нові санкції ЄС проти РФ вступлять в силу в найближчі кілька днів, це залишить час для оцінки реалізації перемир’я на Україні, підкреслив голова Євросоюзу. 

“Набуття чинності санкцій шляхом публікації в Офіційному журналі ЄС відбудеться в найближчі дні. Це залишить час для оцінки реалізації угоди про припинення вогню і мирного плану. Залежно від ситуації на місцях, ЄС готовий переглянути узгоджені санкції в цілому або частково”, – заявив він.

Нагадаємо, як повідомляло Еспресо.TV, сьогодні голосувати за санкції проти РФ не хотіла Фінляндія.

Раніше Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомила, що під нові санкції Євросоюзу потраплять кілька нафтових і оборонних компаній Росії. За даними видання, в нього увійдуть Роснефть, Газпромнефть, Транснефть, Оборонпром, Об’єднана авіабудівна корпорація і Уралвагонзавод. Санкції припускають, що ці компанії не зможуть кредитуватися в західних банках на термін більше 30 днів. Такі ж обмеження будуть введені проти п’яти фінансових установ, які перебувають під державним контролем, в тому числі Ощадбанку і ВТБ. 

Крім того, країнам Заходу буде заборонено купувати продукцію деяких російських компаній, у тому числі Сіріуса, Станкоінструмента і Калашникова.

Перейти до вмісту