Ви тут:

Полтавщина шукає нові ринки збуту

Полтавська торгово-промислова палата розповіла полтавським підприємцям про перспективи торгово-економічних відносин між Україною та країнами Африканського континенту. Гість Полтави , голова української частини Українсько-Африканської ділової ради при ТПП України Микола Димура зумів зацікавити присутніх на зустрічі бізнесменів.

Про це повідомили в прес-службі  ПТПП.

Ділові зв’язки між Україною та Африкою тривають не перший рік. Та наразі, як зауважує Микола Димура, коли Україна втрачає російські ринки , а успішний вихід на євроринки залишається ще далекою й непростою перспективою, африканський континент розглядається як вигідна територія для експорту. Зокрема там радо сприймуть пропозиції щодо продукції машинобудівної, металургійної та хімічної промисловості , а також будь-які продукти харчування. Як й повсюди, в Африці цінують висококваліфікований кадровий потенціал. А ще швидкими темпами розвивають послуги з будівництва. Зокрема зводять об’єкти військового призначення, їх устаткування та оснащення.

Торгово-промислова палата , й безпосередньо Українсько-Африканська ділова рада , акумулюватимуть пропозиції українських експортерів, потім через представника в Африці передаватимуть до конкретної країни, або ж до тієї держави, де є попит на ту чи іншу продукцію.

З’являється додатковий шанс у полтавців більш активно споживати екзотичну продукцію з країн Африки. Зокрема звідти можна привозити тропічні фрукти, прянощі, чай, какао-боби, горіхи, морепродукти. Серед африканського імпорту можуть бути також фармацевтична сировина, пальмова та кокосова олія, натуральний ротанг та бамбук, металева руда, дорогоцінні та кольорові метали, алмази.

Перейти до вмісту