Ви тут:

Полтава забезпечена снігозбиральною технікою

Полтава забезпечена снігозбиральною технікою. Про це сказав полтавський міський голова Олександр Мамай, під час робочої поїздки до комунальнального підприємства«Полтавська міська шляхо-експлуатаційна дільниця».

“Наразі я проводжу перевірки усіх комунальних підприємств нашого міста. Хочу особисто бачити, чи справна та готова спеціальна техніка до осені та початку перших заморозків, снігопадів. Заздалегідь ми почали ремонтувати техніку, аби не виникало потім проблем із вивозом опалого листя, розчищенням дорожніх шляхів від снігових заметів тощо. Запевняю, що Полтава забезпечена снігозбиральною технікою. Цьогоріч ми вже підготували 800 тон солі та 4,5 тони спеціальної суміші. Торік, наприклад, було витрачено 300 тон солі і 1,5 тисячі тон спеціальної суміші. Різниця є очевидною”, – зазначив Мамай.

Очищення від снігу дорожніх шляхів, вулиць міст буде проводитися за старою та ефективною схемою: засніжені місця засипатимуться сіллю та спеціальною сумішшю й через певний проміжок часу, коли відбудеться хімічна реакція, спеціальна техніка збере залишки.

Що ж стосується техніки, то зовсім скоро в експлуатацію будуть введені три нових трактори МТЗ-80, обладнані щітками для чистки доріг, які закупили за кошти міського бюджету наприкінці 2013 року. Один такий трактор коштував 195 тисяч гривень.

“Окрім нових тракторів на підприємстві налічується ще 50 одиниць снігозбиральної техніки. На базі шляхо-експлуатаційної дільниці є ще й 6 спеціальних машини, які розкидають сіль, 11 автомобілів, що розкидають пісок. При необхідності ми зможемо також задіяти бульдозери”, – зазначив начальник КП «ПМШЕД» Олег Вовк.
У середині жовтня проведуть кінцевий огляд відремонтованої техніки.

Перейти до вмісту