Ви тут:

На українських каналах хочуть заборонити фільми і серіали про російські спецслужби

ло

Держкіно відреагує на ситуацію з українськими телеканалами, які масово демонструють російські серіали і фільми про російські спецслужби, запровадженням санкцій проти останніх.

Про це заявив  голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко , пише  Укрінформ.

“Відбуваються дуже дивні речі. Український режисер знаходиться  за гратами, ув’язнений ФСБ. Його тримають в заручниках. В той же час на українських каналах та екранах продовжують демонструвати фільми, які фактично глорифікують, популяризують тих, хто зараз знущається над Олегом, хто позбавив його свободи, хто позбавляє свободи всіх українців. Тому Держкіно виступає з ініціативою, запровадження санкцій до російських кінопродуктів, герої яких мають стосунок до російських спецслужб або їх попередників – НКВД тощо. Це є захист нашого інформаційного простору”, – наголосив Іллєнко.

Він додав, що також ідеться про російські фільми та серіали, де фігурують як “російські території” тимчасово окуповані українські землі, і де українців показують як негативних персонажів, де перекручують історію України, а також якщо автори чи виконавці головних ролей цих фільмів підтримали окупацію українських земель й агресію РФ проти України. Оскільки всі телесеріали мають мають отримувати прокатні посвідчення Держкіно після розгляду Експертної комісії, вони не потраплятимуть на екрани.

“Це буде нашою рішучою  відповіддю на ті речі, які дозволяють собі представники російської імперії”, – підкреслив голова Держкіно, зауваживши, що вже найближчим часом ці пропозиції будуть подані на розгляд уряду.

Перейти до вмісту