Ви тут:
Суспільство Точка зору 

Колеги Оксани Цокур засуджують напад на журналістку і розраховують на солідарність (ВІДЕО)

Сьогодні 14 журналістів телекомпанії “Візит” та газети “Програма Плюс” поширили звернення до Незалежної медіа-профспілки України з приводу нападу на журналістку приватного телеканалу Оксану Цокур з боку чиновника кременчуцької мерії.

Звернення кременчуцького осередку НМПУ до Незалежної медіа-профспілки України:
Шановні колеги!Вже третій рік поспіль осередок Незалежної медіа-профспілки телеканалу «Візит» заявляє про постійний тиск з боку представників міської влади. За цей час мали місце і публічні образи наших журналістів, і заборона чиновникам спілкуватись із представниками засобу масової інформації, і звичайно спроба рейдерським шляхом забрати телеканал із більш ніж 20-ти річною історією у його засновника О. Мельника, та передати буцім-то в комунальну власність. Зазначимо що своє право на існування колектив телеканалу разом із юристами та власниками відстояв у судовому порядку ще в березні 2014 року. Але сьогодні ми вкотре змушені заявити про тиск на журналістів та можливі спроби взяти під контроль наш телеканал.
Останні події в місті пов’язані із вбивством міського голови Кременчука Олега Бабаєва, та взяттям під варту керівника нашої телекомпанії, знову дали поштовх до репресивних дій проти ТК «Візит». І тепер головним чинником у цій війні обрано знищення ділової репутації каналу.
Представники депутатського корпусу, райвиконкомів міста, у своїх публічних вступах говорять про працівників телеканалу не інакше, як про вбивць, які мають покаятися, про те, що у них «руки по лікоть в крові», а людей закликають не сплачувати абонентську плату за послуги з надання кабельного телебачення, бо – «на ній кров»!. Люди, які на показ виступають за об’єктивність ЗМІ, при тому дозволяють собі заклики не дивитись новини ТК «Візит», які їм так не подобаються, та не давати жодних коментарів нашим журналістам.
Ми вважаємо, що таким чином вкотре чиняться спроби ввести цензуру на приватному телеканалі, знищити плюралізм думок, спотворити інформаційний простір міста виключно однобокою інформацією про діяльність органів місцевого самоврядування.
Втім, непокоїть не лише спроби введення цензури, як випадок прямого нападу на журналіста телекомпанії «Візит» Оксани Цокур, чиновниками міськвиконкому, що мало місце 16 вересня під час мітингу, організованому кременчуцькою владою у Полтаві.
Під час цих подій журналіст опинилася в центрі прямої агресії, яку скоїв керівник оргвідділу Кременчуцького міського виконавчого комітету Валерій Декусар.
Чиновники виштовхали журналіста у так званий «коридор позору», який вони організували в обласному центрі.
Маємо заявити – у нас є право на професійну діяльність, а відтак – розцінюємо публічні заяви та дії окремих посадових осіб місцевого самоврядування, як посягання на свободу слова та перешкоджання професійній діяльності журналістів. Більше того, оскільки ті ж таки публічні виступи посадових осіб та депутатів різних рівнів проходять за безпосередньої участі молодиків спортивної статури, а віднедавна – ще й у балаклавах з закритими обличчями , та почали супроводжуватися бійками та пошкодженням майна, а зі сцени лунають обіцянки, що мітинги – це тільки початок того, що може бути далі, ми змушені заявити, що не виключаємо можливості рейдерського захоплення телеканалу: як на псевдо-законних підставах, так і силовим методом.
Ми вважаємо, що кінцевою метою групи чиновників та депутатів є дескридитація засобу масової інформації, та унеможливлення нормальної роботи телекомпанії щонайменше на час виборчої кампанії в Україні 2014.
Від імені Кременчуцького міського осередку НМПУ ми просимо Незалежну медіа профспілку захисту від чиновників, які тиснуть на репортерів Кременчука морально та фізично та сподіваємося на захист від посягань на життя та професійну діяльність.Заяву підписали представники НМПУ (Кременчук) – журналісти ТК «Візит»Анна Плаксій
Оксана Цокур
Альона Івко
Вікторія Загорулько
Яна Немченко
Тетяна Попруга
Надія Ярова
Юлія Лавренко
Людмила Ярошиньска
Роксолана Гирилюк та інші

Представники НМПУ – журналісти газети «Програма плюс»

Олександр Курилов
Аліса Чічерова
Лілія Самойленко
Анастасія Лисенко

Перейти до вмісту