Ви тут:

Як стати щасливим? Поради

Британські вчені вивели формулу щастя і благополуччя. Людина тим щасливіше, чим менше вона очікує від життя, пише ternopilinfo.com.

За словами фахівців з університетського коледжу Лондона, найбільше задоволення від життя отримують люди, які багато не очікують – від себе, інших людей, обставин. Таким чином, якщо раптом трапляється «диво» – ви знайомитеся з цікавою людиною, у вас на роботі не трапляється неприємностей, в громадському транспорті вам ніхто не нахамив, а книга виявиться цікавіше, ніж ви очікували, ви і відчуваєте те саме щастя.

А ось найбільш нещасними, як уже неодноразово раніше довели психологи, є перфекціоністи – ті, хто пред’являє до життя найбільш високі вимоги.

Глава проекту доктор Робб Рутледж зазначає: «Це насправді так – занижені очікування дають у житті шанс видати більш хороший результат, що збільшує шанси на щастя».

Вчені відзначили, що паралельно їм вдалося вивести і саме поняття щастя. Це те, наскільки сприятливо людина оцінює свої справи в порівнянні з тим, що він очікував.

Перейти до вмісту