Ви тут:

Порошенко: АТО ввійде в історію як Вітчизняна війна

Війна, що сьогодні точиться на Донбасі, увійде в історію як Вітчизняна війна 2014 року

Про це, виступаючи на урочистостях з нагоди 23-ї річниці Незалежності України, заявив президент Петро Порошенко, передає Espreso.TV.

«Події останніх місяців стали для нас хоча й не оголошеною, але справжньою війною. Вона, можливо, так і увійде в історію як Вітчизняна війна чотирнадцятого року. Війна проти зовнішньої агресії. За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ. За Незалежність», – заявив президент.

«Вітчизняна» вона тому, що на захист Батьківщини піднялися всі – від малого до старого. Боротьба за перемогу стала всенародним рухом, справою всіх і кожного. Переконаний: битва за Україну, за Незалежність завершиться для нас успішно – завдяки загальнонаціональній солідарності, помноженій на мужність та героїзм наших воїнів», – додав глава держави.

За словами Порошенка, за останні шість місяців у важких виснажливих боях народилося нове українське військо. «Воно сильне не лише зброєю та хистом, але й потужним патріотичним духом. Словосполучення «захисник Вітчизни» перестало бути абстрактним ритуальним висловом. Воно наповнилося конкретним змістом», – зазначив президент.

Повний текст виступу далі за посиланням

Перейти до вмісту