Ви тут:

Опішнянські господині пропонують скуштувати борщ із клубникою і «біз м’яса»

Перший всеукраїнський гастрономічний фестиваль-квест «Борщик в глиняному горщику» 2014, який планують провести 16 серпня в селищі Опішня, що на Полтавщині, обіцяє вразити гостей різноманітною рецептурою традиційної української страви.

Зокрема, учасниця фестивалю Ганна Горопашна запланувала приготувати борщ з куркою, без часнику; борщ пісний з квасолею; борщ баби Явдошки, або «біз м’яса».

Господиня Ганна Удовиченко зварить для гостей борщ із свининою по-нашому; борщ з рибою і квасолею; борщ із щавлем, кропивою та яйцями.

Третя учасниця конкурсу Катерина Піщаленко запропонує учасникам фестивалю борщ із ребром Глинський; борщ із щукою; борщ зелений із куркою.

А Любов Правденко приготує борщ із ребром Попівський; борщ червоний з грушами та борщ із клубникою.

Загалом, планують приготувати близько 36 літрів борщу (180 порцій).

Нагадаємо, урочисте відкриття фестивалю заплановане на 10:00. Презентація борщів та дегустація буде з 13:00 по 16:00. Вартість вхідного квитка складає 45 гривень.

Перейти до вмісту