Ви тут:

На Полтавщині завершили жнива

Жнива в Полтавській області завершені. «У цьому році всього скошено ранніх зернових та зернобобових культур на площі 354 тис. га, намолочено майже 1,5 млн. тонн зерна, середня урожайність склала 40,8 ц/га, в т. ч. пшениці – намолочено 1 млн. тонн, середня урожайність склала 45,3 ц/га», повідомив Сергій Фролов, керівник департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації.

Врожайність ранніх зернових та зернобобових культур, у порівнянні із минулим роком, більша на 2,1 ц/га.

Така тенденція прямо пропорційно пов’язана із вдосконаленням технології вирощування, покращенням матеріально технічної бази, із збільшенням використаних міндобрив на гектар ріллі.

Наступним після жнив і не менш важливим етапом агровиробництва буде підготовка ґрунту під посів та посів озимих культур і догляд та збір врожаю пізніх – це кукурудза на зерно (587 тис. га), соняшник (283 тис. га), соя (208 тис. га), цукрові буряки (39,6 тис. га).

На сьогоднішній день на полях, де передбачено технологією, вже проведено дискування стерні, культивація. Всі господарства області максимально включилися в підготовку грунту до посіву озимих.

Крім того, на сьогоднішній день продовжується заготівля кормів, розпочато збирання сої, соняшника, круп’яних культур, з наступного тижня розпочнеться збір кукурудзи на зерно.

В цілому, не враховуючи високу ціну на пальне, в аграріїв Полтавської області в поточному сезоні проблем не виникало.

 

kmu.gov.ua

Перейти до вмісту