Ви тут:

Решетилівська майстриня створила «Гетьманський килим»

 

Ольга Пілюгіна
Новини Полтавщини

Член національної спілки майстрів народного мистецтва України та Національної спілки художників України Ольга Пілюгіна презентувала в Полтавському художньому музеї  (Галереї мистецтв) результат своєї праці – «Гетьманський килим». Виткала майстриня його вручну на старовинному вертикальному верстаті з натуральної вовни.

Кольорова гама «Гетьманського килима» має понад 60 відтінків пряжі.

Перед початком ткацької роботи, авторка дослідила та вивчила кращі зразки килимарства у стилі козацького бароко XVII-XVIII століття з різних музеїв та приватних збірок. У своїй роботі  (її кольоровій гамі, наповненості та пишності форм квітів і птахів) вона передала власне бачення розквіту козацької доби.

Створений килим на Грант Президента України.

До речі, на виставці, окрім «Гетьманського килима», полтавцям представили й інші килимові твори та витинанки Ольги Пілюгіної, а також роботи її родини: вишиті рушники мами – Лариси Пілюгіної, живописні портрети тата – Євгена Пілюгіна, килими та народні іграшки сестри – Наталії Дмитренко.

Цікаво, що відкрилася виставка патріотично: всі присутні в залі стоячи заспівали Гімн України наживо.

На урочистій презентації гості також бажали  молодій художниці натхнення у роботі та нових шедеврів. На творчі звершення Ольгу Пілюгіну також благословив і Архієпископ Полтавський і Кременчуцький владика Федір.

Перейти до вмісту