Ви тут:

Меморіал «Вічно Живим» у Кременчуці реконструюють через технічну помилку

У Кременчуці розпочали реконструкцію меморіалу «Вічно Живим». На ці цілі з міського бюджету виділили 600 тис. грн.

Наразі, як повідомили у прес-службі Кременчуцької міськради, реконструкцією меморіалу «Вічно Живим» займається фірма «Центр», яка виграла тендер.

Роботи розпочали з реставрації фасаду пам’ятника, оскільки протягом кількох останніх років плитка почала відколюватися від основи меморіалу. Будівельники встановили, що причиною цього стала технічна помилка, оскільки плитка закріплювалася за допомогою залізних кронштейнів, які з часом проржавіли і почали псуватися. Тому її знімуть та встановлять відповідно до всіх будівельних вимог.

Заступник міського голови Кременчука Геннадій Музика говорить, що якби роботи не розпочали цього року, плитка продовжувала б відпадати.

За словами віце-мера, у планах також реставрація скульптурних фігур меморіалу «Вічно Живим». Їх відпіскоструять, зроблять антикорозійну обробку, крім того, де буде необхідно, виконають зварювальні роботи. Фігури планують перекрасити у зеленуватий колір «застарілої» бронзи.

Завершити цей етап реконструкції мають до Дня міста.

Нагадаємо, реконструкцію меморіалу «Вічно Живим» планували розпочати ще минулого року, на ці цілі з міського бюджету було виділено більше 2 млн. грн., але через фінансові проблеми, пов’язані із проходженням коштів через Державне казначейство, роботи не розпочинали.

Перейти до вмісту